Pure Wijnen

Copains de Soif specialiseert zich in de verkoop van Franse pure wijnen van kleinschalige familiale wijndomeinen en dit aan een eerlijke prijs.

Alle door ons zorgvuldig geselecteerde wijndomeinen werken met respect voor de natuur en produceren terroir gedreven wijnen. En wees maar zeker dat je dat proeft in je glas!

In de wijngaard vertaalt deze filosofie zich door het afzweren van het gebruik van pesticiden en herbiciden. Het onderhoud van de wijngaard en de oogst gebeurt hoofdzakelijk manueel.

In de kelder zet deze filosofie zich verder in het vinificatieproces d.w.z. waar mogelijk wijn maken op een zo natuurlijk mogelijke manier: wilde gisten, geen collage, geen filtering, minimaal gebruik van toegevoegde sulfieten…

Vele wijnen binnen ons gamma zijn dan ook gecertificeerd biologisch of biodynamisch, al is dit geen sluitende voorwaarde voor opname binnen het gamma.

Verwacht bij ons niet de grote bekende appellaties, maar wel kleine minder bekende pareltjes.

Wij werken met kleine wijndomeinen met lage rendementen waar kwaliteit primeert op de kwantiteit en gaan steeds op zoek naar nieuwe domeinen waarmee we jullie mee willen laten kennismaken.

We kennen alle wijnbouwers reeds vele jaren persoonlijk en bezochten de meeste wijndomeinen.